7. Politica de Confidentialitate aplicabila SITE-ului MINIPRIX

Prezenta Politica de Confidentialitate stabileste modalitatea in care toate datele, inclusiv datele cu caracter personal pe care MINIPRIX le colecteaza de la MEMBRI sau CLIENTI sau pe care acestia le furnizeaza, vor fi prelucrate de catre MINIPRIX.

 

Va rugam sa cititi cu atentie prezenta Politica de Confidentialitate. In cazul in care nu sunteti de acord cu prevederile acesteia, va rugam sa nu continuati utilizarea SITE-ului. Utilizand in continuare SITE-ul, intelegeti ca navigarea pe pagina/paginile web ale MINIPRIX si respectiv interactiunea cu produsele sau serviciile Companiei presupune solicitarea din partea dumneavostra a anumitor date cu caracter personal, iar refuzul de a ne oferi aceste date poate rezulta in imposibilitatea de a comercializa si respectiv livra catre dumneavoastra produsele comercializate pe SITE. Prezenta Politica de Confidentialitate trebuie sa fie acceptata in mod expres inainte de a plasa o comanda pe website-ul MINIPRIX.

 

Inainte de a ne oferi date cu caracter personal prin accesarea SITE-ului MINIPRIX, vi se va solicita acceptarea in mod expres a prevederilor Politicii de Confidentialitate, iar prin acceptarea acesteia sunteti de acord cu prelucrarea si colectarea de catre MINIPRIX a datelor cu caracter personal comunicate de catre dumneavoastra in relatie cu MINIPRIX, astfel cum este descris in continuare.

 

7.1.MINIPRIX colecteaza date cu caracter personal, pe paginile SITE-ului, numai cu acordul voluntar al MEMBRULUI sau CLIENTULUI, in urmatoarele scopuri:

 

- validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

- rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

- pentru a asigura accesul acestuia la produse si servicii;

- trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;

- trimiterea de notificari, inclusiv in privinta modificarilor aduse setului nostru de Termeni si Conditii;

- contactarea acestuia, la cererea sa volutar exprimata si liber consimtita;

- contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

- participarea la un concurs sau promovare sponsorizata sau organizata de MINIPRIX sau de catre un tert in numele nostru;

- scopuri statistice si de marketing (publicitate).

 

Prin crearea Contului, fiecare MEMBRU sau CLIENT si-a exprimat consimtamantul ca MINIPRIX sa colecteze si sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

 

Oricare MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a obtine de la MINIPRIX, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 

- confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de catre MINIPRIX;

- dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

- dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma cu legea;

- notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

 

In virtutea inregistrarii voluntare pe websitul MINIPRIX sau a accesarii (comenzii) produselor/serviciilor MINIPRIX, MEMBRUL sau CLIENTUL este de acord cu (isi manifesta consimtamantul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de catre MINIPRIX in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in scopurile enuntate la punctul 7.1, in conformitate cu art. 5 alin. 1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca MEMBRUL sau CLIENTUL nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre MINIPRIX, acesta poate opta pentru a nu utiliza website-ul si de a nu oferi Companiei date cu caracter personal precum si dreptul de a-si retrage in orice moment consimtamantul acordat prin contactarea serviciului Relatii cu Clientii al MINIPRIX, astfel cum este prevazut in continuare.

 

Fiecare MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a se opune in orice moment prin transmiterea catre MINIPRIX a unei solicitari scrise in acest sens, referitor la prelucrarea datelor sale cu caracter personal, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In cazul formularii de catre MEMBRU sau CLIENT a unei opozitii in conformitate cu Legea 677/2001, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

 

De asemenea, fiecare MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, prin transmiterea catre MINIPRIX a unei cereri scrise, prelucrarii datelor acestuia in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau a se opune dezvaluirii acestora unor terti parteneri ai MINIPRIX intr-un asemenea scop.

 

7.2. MINIPRIX colecteaza sau poate sa colecteze si alte date precum adresa IP, data si ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare si alti parametri furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la SITE. Aceste date sunt sau pot fi utilizate de catre MINIPRIX pentru a imbunatati serviciile oferite MEMBRILOR sau CLIENTILOR sai, sau pot fi utilizate in scop statistic. Exceptie va face cazul in care sunt incalcate prevederi ale prezentului DOCUMENT, in eventualitatea in care rezultatul actiunilor MEMBRULUI sau CLIENTULUI contravine intereselor MINIPRIX sau produce pagube de orice natura Companiei si/sau al tertilor cu care aceasta are contracte de parteneriat in acel moment.

 

De asemenea, MINIPRIX poate utiliza sondaje care sunt trimise prin e-mail sau puse la dispozitie pe SITE, pentru colectarea de date demografice despre CLIENT, profil si alte date legate de preferintele si comportamentul consumatorilor; MINIPRIX poate intocmi studii de satisfactie a clientilor privind serviciile conexe ale acesteia. Astfel de date sunt utilizate pentru a studia preferintele CLIENTILOR si pentru a efectua analize statistice, ambele fiind folosite in scopul adaptarii ofertei la asteptarile CLIENTILOR Companiei. CLIENTUL poate oferi intotdeauna astfel de date in mod voluntar si poate renunta in orice moment la participarea in cadrul sondajului fara furnizarea datelor si fara niciun impact negativ asupra sa in cazul manifestarii dreptului de renuntare.

 

7.3.CLIENTUL are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art. 2.8, colectarii datelor sale personale si de a solicita stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul manifestat pentru document, renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 

7.4.Pentru exercitarea drepturilor conform art. 7.3, CLIENTUL sau MEMBRUL se va adresa MINIPRIX, prin accesarea uneia din modalitatile stipulate in cadrul art. 7.3.

 

7.5.Folosindu-se de informatiile de contact disponibile pe SITE pentru Departamentul de Relatii cu Clientii ai Companiei, CLIENTUL sau MEMBRUL are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

 

7.6. In cazul in care CLIENTUL opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, a contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale RomCard S.A. prin solutia integrata Gecad Epayment S.R.L. (PayU).

RomCard S.A. si Gecad Epayment S.R.L. (PayU) functioneaza ca un centru de procesare a datelor si de legatura intre emitentii de carduri, comerciantii care accepta plata cu cardul ca mijloc de plata si CLIENTII care utilizeaza cardul ca mijloc de plata.

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa fi activat aceste carduri pentru plata online.

 

7.7.MINIPRIX nu solicita si nu stocheaza in nici un fel informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale CLIENTULUI, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online. Exceptie de la aceasta prevedere o va constitui cazul in care ne veti furniza detaliile Contului dumneavoastra bancar pentru o rambursare in cazul returnarii unui produs sau a unor produse, caz in care vom colecta si prelucra numai aceste date si exclusiv in scopul agreat.

 

7.8.Politica de Confidentialitate MINIPRIX se refera doar la datele furnizate voluntar de catre CLIENT sau MEMBRU exclusiv pe SITE. MINIPRIX nu raspunde pentru Politica de Confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara SITE-ului.

 

7.9.MINIPRIX se obliga sa foloseasca datele colectate apartiand CLIENTULUI/MEMBRULUI exclusiv in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, sa divulge, sa licentieze, sau sa transfere baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale MEMBRILOR sau CLIENTILOR sai, unui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate si cu care compania nu are incheiat un contract in vederea prestarii serviciilor contractate de CLIENT si a realizarii scopului comercial declarat.

 

7.10. Exceptie de la prevederile art. 7.9 va face situatia in care, accesarea, transferul sau vizualizarea, este solicitata in baza legii de catre organele abilitate si exclusiv in cazurile prevazute de legislatia aplicabila.

 

7.11.Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre MINIPRIX are(au) dreptul de a accesa sau vizualiza orice tip de date si documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract onorat sau contract anulat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

 

7.12.MINIPRIX garanteaza ca datele personale ale unui UTILIZATOR, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

 

7.13.MINIPRIX garanteaza pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

 

7.14.Datele colectate de MINIPRIX de la MEMBRII sau CLIENTII sai pot fi prelucrate, transferate si/sau stocate intr-o locatie din interiorul Spatiului Economic European.

 

7.15.SITE-ul MINIPRIX poate contine in decursul timpului, link-uri catre si de la SITE-uri ale unor terte parti producatori si distribuitori, agentii de publicitate, furnizori de servicii de plata sau platforme social media, cum ar fi Facebook, Google sau Twitter. Daca urmati un link catre oricare dintre aceste SITE-uri, va rugam sa retineti ca acestea au propriile Politici de Confidentialitate si ca MINIPRIX nu isi asuma responsabilitatea pentru Politicile de Confidentialitate sau practicile puse in aplicare de catre acesti terti. Va rugam sa verificati aceste politici inainte de a trimite date acestor website-uri.

 

7.16.MINIPRIX nu isi asuma raspunderea in cazul in care un MEMBRU sau CLIENT, este indus in eroare de catre terti neautorizati care se prezinta drept reprezentanti ai MINIPRIX. Va rugam sa ne informati indata daca aflati de un astfel de comportament din partea unui tert.

Prezenta Politica de Confidentialitate precum si toate aspectele aparute sau legate de acesti termeni si de contractul la distanta incheiat vor fi reglementate de legea tarii asa cum se indica mai jos. Instantele si autoritatile avand ca scop protectia prelucrarii datelor cu caracter personal si securitatea datelor in mediul online au competenta exclusiva in solutionarea oricarui diferend in legatura cu aceasta Politica de Confidentialitate. Astfel, legislatia aplicabila si jurisdictia in materie este cea a Romaniei, fiind aplicabile deopotriva normele in materie de la nivelul Uniunii Europene.

©Miniprix România 2017 | miniprix.roVTEX_white_RGB