Produse Alimentare

Prevederi generale aplicabile produselor alimentare

Art. 1 MINIPRIX comercializeaza in sectiunea „MINIMARKET” produse din categoria „alimentare”, in conformitate cu prevederile dispozitiilor Ordonantei nr. 21/1992 si cu legislatia aplicabila punctual pentru diferinte categorii de produse, dupa cum acestea sunt sau pot fi comercializate la un moment dat pe website.

1.2. Produsele alimentare comercializate de MINIPRIX sunt de tipul produselor conservate de tipul legumelor si fructelor, produse din faina de grau, produse din cacao si ciocolata, ulei vegetal, ulei de masline, miere si zahar, ape minerale naturale, ape potabile, sucuri si nectaruri din fructe, sare iodata, otet si bors, cafea, precum si produse destinate igienei intime a bebelusului si adultului, precum pampers, servetele umede, hartie igienica sau absorbante dar si detergenti precum dero si alte produse destinate curatarii materialelor textile.

1.3. Produsele alimentare comercializate de MINIPRIX sunt de regula, produse cu data limita de cosum indelungata, conform inscriptiei de pe abalajul producatorului, de pe fiecate produs in parte. MINIPRIX nu modifica sub nicio forma data limita de consum inscriptionata pe ambalaj si asigura depozitarea acestor produse in spatii corespunzatoare si regim de siguranta conform indicatiilor din legislatia aplicabila fiecarui tip de produs alimentar in parte.

Art.2. Returnarea produselor alimentare

2.1. Produsele din categoria produselor alimentare (comestibile), pot fi returnate in anumite conditii, care difera de termenele si conditiile de retur ale altor categorii de produse care au o durata de utilizare indelungata sau produse care nu expira cum este cazul produselor nealimentare. Termenele de retur ale produselor alimentare comercializate de MINIPRIX sunt precizate in tabelul urmator:
2.2. Returul poate fi realizat in conditiile Politicii de Retur a MINIPRIX accesati prezentul LINK RETUR, numai prin curier, cu informarea prealabila a intentiei de retur transmisa de CLIENT in atentia MINIPRIX. Costurile de retur revin CLIENTULUI.
2.3. In conditii speciale, cum ar fi existenta unor masuri restrictive sau limitative precum cele impuse de autoritatile statului sau de necesitatea imperativa a afacerii, cum sunt evenimentele imprevizibile (forta majora sau caz fortuit), timpul de livrare poate fi exins fata de termenele legale sau termenele de livrare initial estimate la data plasarii comenzii. De asemenea, conditiile de livrare pot fi modificate in functie de deciziile personalului care efectueaza transportul coletelor si livrarea acestora, caz in care va vom notifica in cel mai scurt timp prin mijloacele puse la dispozitie cu privire la noile informatii privind data livrarii si conditiile de livrare/preluare a produselor comandate.

Art.3. Ambalarea si depozitarea produselor alimentare comercializate de MINIPRIX

3.1. Produsele alimentare comercializate sunt ambalate conform dispozitiilor legii care reglementeaza fiecare tip de produs. Astfel, produsele pot fi supra ambalate (ambalaj secundar) astfel incat calitatile igienice, nutritionale privind siguranta alimentara a produselor sa fie asigurata.
3.2. Produsele conservate sunt depozitare in spatii special amenajate, respectiv incaperi curate, uscate, ferite de razele solare sau de inghet, la o temperatura de maximum 20°C si o umiditate relativa a aerului de maximum 75% - 80%, dupa caz, in functie de indicatiile fabricantului si ale legislatiei in vigoare, in functie de fiecare produs in parte.

Art.4. Livrarea

Produsele alimentare din sectiunea “MINIMARKET”, vor fi livrate exclusiv in Bucuresti si Ilfov. In masura in care in viitor, extindem zonele de livrare, vom actualiza prezenta sectiune si va vom informa in acest sens prin orice mijloacele puse la dispozitie in cadrul website-ului si de asemenea prin mijloacele de comunicate si contact acordate in calitate de CLIENT in relatie cu MINIPRIX.

Art. 5. Prevederi aplicabile legumelor si fructelor proaspete

5.1. MINIPRIX comercializeaza produse din categoria fructelor si legumelor proaspete, provenite de la producatori locali. Produsele sunt atent sortate astfel incat sa respecte cerintele minime de calitate pe care le comunicam partenerilor nostri, astfel asigurand prospetimea produselor pe care le comercializam.
5.2. Pentru aceste produse, sunt aplicabile anumite conditii speciale, avand in vedere perisabilitatea ridicata a acestor produse, dupa cum urmeaza:
5.2.1. Livrarea acestor produse este realizata exclusive in Bucuresti si Otopeni, conform specificatiilor din pagina de produs;
5.2.2. Acesoriile (cosurile sau laditele din plastic) reprezinta o sugestie de prezentare, produsele nefiind livrate in aceste recipente; pozele produselor sunt orientative si reprezinta o sugestie de prezentare a categoriilor de produse comercializate de MINIPRIX;
5.2.3. Transportul este achitat in conditiile specificate in pagina de produs;
5.2.4. Pentru comenzile plasate Luni, Marti si Miercuri, livrarile se vor efectua Vineri; Pentru comenzile plasate Joi, Vineri, Sambata si Duminica, livrarile se vor realiza Marti.
5.2.5. In masura in care vor fi produse indisponibile din categoria fructelor si legumelor proaspete, vom inlocui produsele comandate cu produse din aceeasi categorie si va vom informa telefonic despre schimbarile efectuate.
5.3. Recomandam plata cu cardul pentru produsele din categoria legumelor si fructelor proaspete, pentru a spori siguranta dumneavoastra si a curierului care efectueaza livrarea produselor comandate.

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu MINIPRIX, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0377.100.117 (numar de telefon cu tarif normal), prin intermediul aplicatiei WhatsApp la numarul de telefon 0737.422.817 sau prin email la suport@miniprix.ro (vezi programul de lucru in pagina Despre Noi - Contact).